25 Ağustos 2023 Cuma

‘HAKLININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM’

 Şair, yazar yayınladığı kitaplarla kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Aynı zamanda televizyon yayıncılığı da yapan Çatıkkaş kitaplarında olduğu gibi haberleriyle de haksızlıklara uğramış, ezilmiş ve örselenmişlerin yanında olmaya da devam ediyor.

Likya TV’ye konuşan Mustafa Çatıkkaş; “Biz haksızlıkları yazarak, haklının yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Yazar, şair Mustafa Çatıkkaş’ın yayınlanmış Üç tane kitabı var. ‘Karışık’ isimli deneme kitabının 1. Baskısı 2016 yılında Düşülke Yayınları’ndan çıktıktan sonra 2. Baskısını 2022 yılında Kutlu Yayınevi’nden yaptı.

‘Farkında Değildin’ adlı şiir kitabı ise, 1. Baskısını Klaros Yayınları’ndan yaptıktan sonra 2. Baskısını 2022 yılında Liman Yayınevi’nden yaptı.
Mustafa Çatıkkaş’ın Sanat, siyaset, toplum bilim, psikoloji, tarih, kadın, erkek, aşk ve güncel konuların irdelendiği toplam 56 bağımsız yazıdan oluşan 124 sayfalık ‘Haksızlık’ isimli deneme kitabı ise 2022 yılında Liman Yayınevi’nden çıktı.


KİTABINIZIN ADI NEDEN HAKSIZLIK?

Mustafa Çatıkkaş’ın son kitabı adı ‘Haksızlık’. Kendisine, ‘‘Kitabınızın adı neden haksızlık?’’ diye sorduğumuz da; ‘‘Fars dilinden Türkçemize geçmiş olan hak kelimesi, oldukça sık kullandığımız sözcüklerden birisidir. Türk Dil Kurumu’na göre: ‘Adalet, hukuka uygunluk, hisse, toprak, gerçeklik, doğruluk, taş üzerine elle yazı veya şekil oyma, kağıttaki yazıyı kazıma ve Tanrı yani Allah’ demektir. Hak denince akla hemen haksızlık kelimesi de gelmektedir.

O halde haksızlık ne demek ona bakmak lazım; Haksızlık; ‘Adaletsizlik, hukuksuzluk, topraksızlık, sahtekârlık, yazı yazmamak, okumamak, tanrısızlık yani allahsızlık’ demektir. Bu kitap hak ile haksızlık arasındaki çelişkileri mercek altına alan yazılardan oluşuyor.

HASIZLIK YAPANLAR ALLAHSIZLARDIR
‘Haksızlık karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır’ şiarıyla yazmaya çalıştığım yazılarda hak ve hukukun herkese, her zaman lazım olacağının altını çizmeye çalıştım. Öte yandan; Kitabın adını belirlemeye çalışırken haksızlığa uğramış insanlara bu haksızlığı yapanların ‘Hakk’sız yani Allahsız olduklarının altını da çizmeye çalıştım.

Elbette burada bahsedilen Allahsızlık kavramı dini bir anlam taşımamakla birlikte halk dilinde kullanıldığı şekliyle; Vicdansız, ölçüyü kaçırmış, bencil, acımasız, kötücül insanlardan bahsedilmektedir.

Zaten insan da hak ve haksızlık arasındaki bir çelişkiden ibarettir. Biz haksızlıkları yazarak, haklının yanında yer almaya, Haklı için mücadele etmeye devam edeceğiz.’’ şeklinde cevap verdi.

Ahmed Arif, Neşet Ertaş ve kedilere başka türlü sevdalı olan Mustafa Çatıkkaş YouTube üzerinden www.habertv999 adlı kanaldan gündeme dair konular hakkında değerli konukları  ile söyleşiler yapıyor.


Bu haber 25.08.2023 tarihinde likyatv.com sitesinde yayınlanmıştır.








NEDEN ADAY OLUYORLAR

  2024 yerel seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak, Seçimlerde; 61 Milyon 400 Bin kişi oy kullanacak. Ve bu seçimlerde 1393 belediye...