30 Temmuz 2018 Pazartesi

bir yorum | yazan: 'Kırmızı' Nazmi Akyıldız


... "CHP'de geleceğe dönük bir program veya Tüzük Kurultayı yapılmasını sağlamak/istemek yerine, yapılan kayıkçı kavgası partiye zarar vermeye ve umudu yok etmeye başladı." diye bir cümle görünce yazdığım yorum:


... hayır, ciddi ciddi umut mu var yani hâlâ böyle işgâl altındaki gayrımeşrû bir mecliste danışmanlıktan öte bi halta yaramayan, meşrûlaştırıcılık maaşına tav olmuş 'günümüzCHP' ile ilgili?!?!?

... dayanamayıp tekrar buradan da soruyorum:

Atatürk olsa, şu an böyle bir partiyle, böyle bir ortamda, böyle bi çeteye karşı, böyle bir siyâsî rekâbete tenezzül eder miydi, yüzverir miydi?!?

... cevapların %99'unun "elbette ki kesinlikle hayır tabi ki" olduğunu duyabiliyorum.

... peki madem, sıradaki soru tam anlamıyla öz türkçe:

... "Eeeee, o zaman?!?" ...

... yine homurdanmaları, türlü türlü mırıldanmaları filan duyuyoruz ve şu klasik, bence gereksiz sorular geliyor sırayla ki, doğru düzgün düşünülmeden soruldukları da çok belli:

- "nağpalım, iç savaş mı olsun yani?"

... - "hani hangi partiyi, hangi lideri tutalım?!?" vesaire, vesaire, vb.

... Peki, Atatürk nağpmıştı?
Satılmış ve meşrûiyetini çoktan yitirmiş Osmanlı'dan istifa etmedi mi idamı göze alıp?

... şu an işgâl altındaki meclis o vakit nasıl oluştu, durduk yere mi?

... o ilk meclis hiç olmasaydı, Kurtuluş Savaşı olabilecek miydi, olsa bile, başarıyla sonuçlanabilecek miydi?

... "tamam, ne demek istiyorsun sen şimdi?!?"

... diyorum ki, o ilk meclisin formülünü günümüz ortamına ve olanaklarına göre devreye sokmalıyız.

... bunu yaparsak, karşımıza şöyle bir resim çıkmalıdır:

Bu mevcut illegal sözde 'devlet' yapısıyla ilişki kesilecek, "sizi reddediyoruz!" denilip istifalar basılacak, hak hukuk adalet diyen hiçkimse bunlara vergi ödemeyi de, bunlarla muhataplığı da sürdürmeyecek.

... meselâ vergilerle beslenen ve dinde aslında yeri dahi olmayan maaşlı imamlar aç bırakılacak, bunun yerine tüm olanaklar ücretsiz+sansürsüz bir internet üzerinden 'maaşlı vekil'siz ama branşlarında uzman gönüllü akademisyenlerin denetiminde tam bir online DoğrudanDemokrasi'ye yönlendirilecek.

... 7/24 online referandum ortamı oluşabildiğinde milletin doğal ve otomatik olarak %90'ı zaten Siyonist Ajanda'nın kontrolündeki Federal Reserve'e endeksli bankasal sisteme bağlılığın sona erdirilmesi doğrultusunda oy kullanacak.

... asıl o vakit hakiki yüzünü gösterecek olan düşman saldırıya geçecek, ama dünyadaki tüm evrensel hukuk yanlıları da bizden yana tavır alacak.

... ha, "bu fazla ütopik, gerçekleri görmüyo bu" diyenlere mi uyulacağı, ya da bu dediğim doğrultuda radikal tavrın mı tercih edileceği hususunda artık karar verilmesi zorunludur, özetle bunu diyorum.

- 'Kırmızı' Nazmi Akyıldız


...

NEDEN ADAY OLUYORLAR

  2024 yerel seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak, Seçimlerde; 61 Milyon 400 Bin kişi oy kullanacak. Ve bu seçimlerde 1393 belediye...