15 Kasım 2018 Perşembe

DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan; KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİMLERE GİRECEĞİZ…

DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan;
‘Bizim için önemli olan Rahmetli Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’in ideolojisinin iktidar olmasıdır.

KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİMLERE GİRECEĞİZ…

DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan Demokratik Sol Parti’nin İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlıkları seçimlerine kendi adayları le gireceklerini belirterek;

‘Partimiz her geçen gün daha da güçlenerek önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanıyor. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanlığı olmak üzere İstanbul’un tüm İlçelerinde kendi adaylarımızla seçimlere gireceğiz.
 
Amacımız yerel yönetimlerde Rahmetli Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’in ideolojisini iktidara taşımaktır. Bizim için aslolan adayın kimliğinden ziyade Ecevit İdeoloji’sinin hayata geçirilmesidir’ dedi.

Partilerine, Belediye Başkan Aday adaylığı ve Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurularının devam ettiğini belirten Mercan;  ‘Yetkili kurullarımız halkımızın tercih edeceği, toplum tarafından sevilen, sayılan, yetkin, Ecevit İdeolojisi’ni belirlemiş adaylarımız ile önümüzdeki yerel seçimlerde belli bir başarıyı yakalayacağız’ dedi.

BEN ADAY OLMAYACAĞIM…

23 yıldır Demokratik Sol Parti içerisinde yer alan Çiğdem Mercan; İngilizce, Almanca  ve İtalyanca biliyor.
10 yıl K.Çekmece İlçe Başkanlığı yapan Çiğdem Mercan,  2.5 yıldır da İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyor.

Çiğdem Mercan bu görevlerinin yanısıra;  DSP İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği, Avrupa Konseyi Yerel Bölgesel Yönetimler Türk Delegasyon Üyeliği,  Avrupa Konseyi Sosyalist Grup Üyeliği ile ‘En Genç Komite Başkanlığı’ sıfatı ile Avrupa Konseyini Dünyanın çeşitli  Platformlarında  temsil etmiştir.

Öğretmen olmasının yanısıra, Bilgisayar Programcısı ve Yeminli Tercüman olan Çiğdem Mercan kendisinin şu an İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek yerel seçimlerde aday olmayacağını da sözlerine ekledi.

Mercan; 2017 yılında Kadınları Yaşatma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından (KDH) tarafından ‘Yılın Kadın Siyasetçisi’ seçilmişti.




NEDEN ADAY OLUYORLAR

  2024 yerel seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak, Seçimlerde; 61 Milyon 400 Bin kişi oy kullanacak. Ve bu seçimlerde 1393 belediye...