17 Ağustos 2023 Perşembe

YAĞMUR ve GÖZYAŞI

    Birkaç kez şimşek çaktıktan sonra şiddetli bir şekilde yağmur yağmaya başladı. Önce sokaktaki insanlar koşarak ortadan kayboldu, daha sonra sokak kedileri kendilerini yağmurdan koruyacak kapalı alanların altına girip saklanmaya başladı. Ortalıkta hiçbir canlı kalmamıştı.

   Yağış , rüzgar ve şimşek çakmaları gittikçe şiddetini arttırırken, Ben de balkonda çay içerek yağmurun yağışını izliyordum. Şimşek seslerinden korkmama rağmen bir türlü içimden içeri girmek gelmiyor, Sanki bir şey olacakmış da kaçıracakmışım gibi merakla bekliyordum.

   Fırtına, şimşek ve yağmur bir kasırgaya dönüşmüşken uzaktan bir kadın sesi gelmeye başladı, dikkatlice başımı sesin geldiği tarafa çevirdim. Baştan aşağı simsiyah giyinmiş orta yaşlarda bir kadın ellerini havaya açmış;
‘‘Yardım edin, açım, Allah rızası için yardım, çocuklarım aç, ne olur yardım edin’’ diye bağırıyordu. Bir an nerede olduğumu, kim olduğumu, kaç yaşında olduğumu unuttum. Sanki bir film seyrediyordum.

Büyük bir kızgınlıkla;
‘‘Böyle şey olamaz, bir kadın, bir anne nasıl bu hale düşürülebilir, devletin bundan haberi yok mu?’’ diye söylendim kendi kendime.

  Sepetin içine koyduğum parayı balkondan aşağı sallayıp, kadına uzattım. Siyahlı kadın gözlerimin içine bakmadan ıslanmış parayı alarak uzaklaşıp gitti.
   Yağmurun yağması her canlı için elbette bir berekettir, umuttur, güzelliktir. Ama bazıları içinse çektikleri çilenin, Belki de aslında o kadının çaresizliğinin gözyaşlarıydı.

 

 

Mustafa Çatıkkaş
17. 08.2023
İstanbul





NEDEN ADAY OLUYORLAR

  2024 yerel seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak, Seçimlerde; 61 Milyon 400 Bin kişi oy kullanacak. Ve bu seçimlerde 1393 belediye...