6 Ocak 2018 Cumartesi

Azer Bülbül - Bir dostun ardından...





Azer Bülbül 1969 ‘da Kars Arpaçay'da  dünyaya geldi.Gerçek adı Sübutay Kesgin’dir.

Daha sonra ailesi ile birlikte Almanya’ya yerleşen sanatçı kendine has  performansı ve yorumu nedeniyle bir çok kesimin izlediği ve sevdiği sanatçılar arasına girmeyi başardı.

Müzik yaşantısına 'Garip Yolcu' albümü ile başlayan Azer Bülbül, Daha sonra; Yalan olur, Ben sana vurgunum, Fırat gibi albümlerle yoluna devam etti.
Azer Bülbül sanat yaşamındaki  büyük patlamayı ise; 1996 yılında 'Ben Babayım albümü’nde yer alan Yaralandın mı ey can, Her an herşey olabilir ve Dokunmayın çok fenayım adlı şarkıları ile yaptı.

Bazılarının  “Tek kasetlik ünlü”  yorumunu yaptığı yıllarda 'Ağıt', 'Zordayım', 'Kör Kurşun'  ve 'Zoruna mı gitti' gibi efsane şarkıları yaptı.

Azer Bülbül müzikal olarak;  Muharrem Ertaş, Hacı Taşan, Neşet Ertaş, Murat Çobanoğlu gibi üstadların izini sürdü.
Azer Bülbül  Şarkılarını bir anlamda ‘bozlak’ gibi söylüyor, nefesi yettiğince bağırarak adeta sisteme karşı direniyordu. 
Azer Bülbül  Her zaman fakirin, yoksulun, gariplerin  yanında yer alıp, onların şarkılarını türkülerini söyledi.

Ekonomik olarak; Kendisi kazanamadı ama Azer Bülbül’ü  taklit edenler bile çok para kazandılar onun sırtından.Hele hele etrafındaki bazı isimler ise  inanılmaz paralar kazandılar

7 Ocak 2012 yılında çok genç yaşta Antalya'da vefat eden Azer Bülbül arkasında büyük bir hayran kitlesi ve unutulmaz eserler bıraktı. 


NEDEN ADAY OLUYORLAR

  2024 yerel seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak, Seçimlerde; 61 Milyon 400 Bin kişi oy kullanacak. Ve bu seçimlerde 1393 belediye...